Familia gorjeanului infectat cu coronavirus, 7 persoane, sub pază

0
22

Familia gorjeanului depistat cu coronavirus, alcătuită din şapte persoane, se află sub carantină şi este păzită probabil de Poliţia Locală, a anunţat Raed Arafat. Persoanele care intră în locuinţă vor fi echipate complet cu un echipament special de protecţie.

Raed Arafat a declarat că pacientul infectat cu coronavirus este într-o stare bună, este asimptomatic, nu prezintă febră sau tuse. El va fi transportat la Bucureşti.

Familia pacientului depistat cu coronavirus este în carantină, sub pază

“Un echipaj de la ISU DJ cu autospecială cu izoletă s-a deplasat la Craiova, pentru preluarea persoanei infectate de la domiciliu și transport în condiţii de siguranță la Matei Balș. Mai sunt alte 7 persoane în casă. Toate au fost testate negativ. Având în vedere că e un contact direct, vor rămâne la domiciliu în izolare, sub pază. Li se va asigura tot 14 zile de carantină, după care vor fi testați din nou. Dacă este pozitiv, transportaţi toţi la spital. Când vine cineva la ei, intră cu echipament de protecție complet, poate poliția locală va fi acolo. Nu înseamnă că sunt puși sub sechestru”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că România are primul pacient bolnav de coronavirus. Pacientul este din judeţul Gorj, care nu manifesta simptome de infectare. Alte 33 de teste sunt în acest moment în lucru, iar rezultatul acestora va fi comunicat în scurt timp, a precizat ministrul.

Sursa:Observator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here