Timișul are buget! Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi

0
6
Județul Timiș are un buget de  657 de milioane de lei, mai mic în 2020 față de cel din 2019, cu aproape 25 de milioane de lei.

Bugetul  judeţului Timiş se împarte în două secţiuni, una de funcţionare şi una de investiţii. Cei mai mulţi bani, 369 de milioane vor merge către secţiunea de funcţionare, iar 287 la secţiunea de dezvoltare.

Cei mai mulţi bani vor merge la capitolul infrastructură rutieră, şi anume 200 de milioane de lei. Din aceşti bani, 33 de milioane vor fi folosiţi pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene.  Restul de 170 de milioane de lei vor merge către investiţiile importante din judeţ, precum lărgirea la patru benzi a drumului ce duce spre Moşniţa, a drumului spre Aeroport sau a drumului ce leagă Timişoara de Autostrada A1 prin Dumbrăviţa.

La capitolul sănătate, CJT alocă 5 milioane de lei pentru reparaţii şi 17 milioane pentru investiţii, la Spitalul Judeţean. Totodată Consiliul va aloca şi 2,9 milioane de lei pentru spitalele municipale şi orăşeneşti, pentru dotarea cu echipamente medicale.

Pentru educaţie, Consiliul Judeţean a alocat suma de 25 de milioane de lei, aici intră fondurile de reparaţii la şcolile speciale din subordinea CJT, 12 milioane sunt alocate pentru programele şcolare, precum cornul şi laptele, iar alte 8 milioane merg la capitolul investiţii.

Şi capitolul cultură va beneficia de o sumă de importantă de bani. Acestui domeniu îi revine suma totală de 45 de milioane de lei. 7 milioane sunt destinate pentru acţiunile culturale din acest an, alte 7 milioane pentru investiţii, 8 milioane pentru agenda culturală, 3 milioane pentru agenda sportivă.

”Proiectul de buget a trecut cu unanimitate de voturi. Trebuie să vă spun că la acest proiect am lucrat de câteva luni bune, începând din 2019, pentru că discutăm de prioritizarea investițiilor, discutăm de sumele acordate pentru ceea ce înseamnă funcționarea Consiliului Județean și a instituțiilor din subordine. Este o muncă ce azi a fost aprobată prin unanimitate de voturi, de către toți consilierii județeni prezenți la ședință. A fost o propunere din partea domnului consilier Bojin, de a transfera suma de 100.000 de lei de la transporturi, de la secțiunea funcționare, la cultele religioase, pentru sprijinirea Caedralei Mântuirii Neamului, amendament ce a fost votat în plen”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dorba.

Așa cum am votat și în anii trecuți, noi, grupul liberal din Consiliul Județean am votat bugetul pentru că dorim să avem beneficii și proiecte puse în aplicare pentru cetățenii județului Timiș. Am avut evident propuneri de îmbunătățire, propuneri de proiecte, amendate, în comisiile reunite. Ne dorim a se demara procedurile, proiectul tehnic, studiul de fezabilitate pentru centrul de recuperare medicală de la Lovrin, totodată ne dorim transferul unor drumuri județene importante pentru a le putea reabilita. Noi nu susținem un partid sau altul, noi susținem interesele județului Timiș și votăm pentru interesele lor”, a spus Nicolae Bitea, liderul de grup al consilierilor județeni PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.