Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură!

0
4

Guvernul Orban a fost demis cu un număr record de voturi. 261 de parlamentari au votat pentru încheierea mandatului executivului condus de Ludovic Orban.

„Proces verbal referitor la rezultatul votului exprimat de deputați și senatori asupra moțiunii de cenzură. Birourile permanente reunite procedând la verificarea și numărarea voturilor prin vot secret cu bile. 465 deputați și senatori în total. 423 prezenți. 400 de voturi exprimate. Voturi anulate 0. Voturi pentru adoptare 261, voturi contra moțiunii 139, abțineri zero. Potrivit prevederilor art 113 alin 1 moțiunea de cenzură se adoptă cu votul majorității senatorilor și deputaților, ceea ce reprezintă 233 de voturi pentru. Se constată că a fost întrunită majoriatea voturilor pentru adoptare. Drept urmare, Guvernul Orban este demis”, a anunțat Olguța Vasilescu, cea care s-a ocupat cu listele de prezență la vot.

„ Un parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democrația și interesele României, a decis astăzi, prin moțiune de cenzură, căderea Guvernului pe care îl condus. Așa cum am spus înainte de moțiune, Guvernul cade în picioare”, a spus Ludovic Orban, în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here