Opt cetăţeni din Irak şi Siria, călăuziţi opriţi la frontiera cu Serbia

0
4

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în apropiede de Moraviţa, într-un autoturism condus de un cetăţean irakian rezident în România, opt cetăţeni din Irak şi Siria.

Poliţiştii de Frontieră au oprit, în localitatea de frontieră Gherman, un autoturism marca Ford Fiesta, înmatriculat în România, la volanul căreia se afla un cetățean irakian, rezident in România, în vârstă de 23 de ani.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că în interior se aflau opt persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru pasagerii şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele opt persoane sunt cetățeni din Irak şi Siria, patru adulţi cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani şi patru minori, cu vârste între 4 şi 17 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul irakian din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul acestuia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei opt cetăţeni străini.

De asemenea, cetăţeanul irakian este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here