Primaria Timisoara anunta interzicerea vanzarii de oua si pasari vii in pietele din oras, de frica gripei aviare.

0
5

            Având în vedere apariția și evoluția unor focare de Gripă Aviară, în mai multe state membre ale Uniunii Europene (România, Polonia, Ungaria, Slovacia), conform adresei cu nr. 1321din 16.01.2020, transmisă de către  Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Serviciul Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală (înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara sub nr. CS2020-000003/20.01.2020), informăm cetățenii de pe raza Municipiului Timișoara, crescători de păsări, faptul că au obligația menținerii păsărilor în adăposturi adecvate, astfel încât să se evite contactul cu păsările sălbatice.

Totodata, reprezentantii municipalitatii atrag atentia ca au fost luate si alte masuri. Este interzisa totodata lasarea libera in afara gospodariilor a pasarilor domestice si nu se vor mai organiza expozitii cu pasari in urmatoarea perioada pe intreg teritoriul Romaniei.

Toate acestea au fost stabilite in baza unei instiintari din partea Directiei Sanitar-Veterinare Timis, a Serviciului Control Oficial Sanatate si Bunastare Animala, intrucat s-au inregistrat deja mai multe focare de Gripa Aviara in Ungaria, Polonia, Slovacia, dar si in Romania.

Gripa aviara este o viroza ce afecteaza pasarile sălbatice si domestice deopotriva.

„Orice caz de boala sau mortalitate va fi anuntat imediat medicului veterinar de libera practica imputernicit din zona administrativa a fiecarei Primarii, medicului veterinar oficial si Directiei Sanitar Veterinare Timis la nr. 0256-204911”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here