Un consilier local PSD acuză Primăria Timișoara că nu alocă resurse necesare școlilor: Părinții zugrăvesc clasele, schimbă parchetul, pun termopan

0
13

Starea în care se află clădirile în care își desfășoară activitatea unele școli din Timișoara este cauzată și de Primăria Timișoara, care nu alocă finanțarea necesară ca toți elevii timișoreni să învețe în condiții normale. Este susținerea făcută de consilierul local PSD Gabriela Popovici, care spune că primaria neglijează instituțiile de învățământ ce nu se află în top, în Timișoara.

„Cum putem spune că învățământul este gratuit?”, s-a întrebat, retoric, Gabriela Popovici, în cadrul conferinței de presă susținută astăzi. „În școlile din Timișoara lucrurile sunt și nu sunt la același nivel. Cu toții avem copii sau cunoștințe ce au copii la școală. Părinții zugrăvesc pereții claselor, schimbă parchetul și pun ferestre de termopan. Toate acestea din pricina lipsei masive de resurse financiare alocate de primărie pentru reparații și investiții în școli”, a declarat consilierul local Gabriela Popovici.

Problema nu se rezumă doar la nivelul calității clădirilor, dar și la cel al utilităților. Mai grav, lipsa fondurilor îi afectează și mai direct pe elevi, întrucât unii nu primesc bursa de merit, în ciuda mediei obținute. „Tot din lipsa finanțărilor de către primărie, bursele de merit ce se alocă elevilor nu se mai dau de la media 8,50, ci daor cum se primesc finanțele. Adică bugetul pe care l-au făcut pe 6 luni pentru burse a ajuns să fie bugetul pentru 12 luni. Ca urmare, jumătate dintre copii nu mai primesc bursele de merit. Este foarte trist pentru că vorbim de niște copii de la clasa 0 până la clasa a 12-a. Școlile din Timișoara nu sunt doar cele de renume – Colegiul Național Bănățean, Pedagogic, Moisil sau Loga – sunt și cele mai sărăcuțe, cum ar fi Școala Gimnazială nr. 1, unde majoritatea copiilor sunt cazuri sociale. Unde copiii nu pot beneficia de bursa de merit”, a mai menționat Gabriela Popovici.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here