Gavrea George Cătălin, fost șef al Biroului furturi din buzunare din IPJ Timiș, condamnat la 8 ani și 11 luni pentru că proteja hoții de buzunare

0
16

Scandal după scandal, în cadrul IPJ Timiș. Un fost șef al Biroul Furturi din buzunare din cadrul instituției a fost condamnat de instanță la 8 ani și 11 luni de închisoare cu executare, după ce mai mulți hoți de buzunare au demonstrat că polițistul plătit să apere cetățenii le oferea protecție, în stil mafiot. Conform IPJ,  Cătălin Gavrea este în prezent la dispoziția inspectorului -șef al IPJ Timiș, scrie stiripesurse.ro.

“În temeiul art. 367 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Gavrea George Cătălin, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii privind sprijinirea unui grup infracţional organizat. În temeiul art. 367 alin. 1 teza finală Cod penal raportat la art. 67 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal pe o perioadă de 4 ani respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal. În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal. În temeiul art. 269 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat; la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. În temeiul art. 290 alin. 1 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 condamnă pe acelaşi inculpat; la pedeapsa de 3 şi 9 luni ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În temeiul art. 321 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În temeiul art. 269 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat; la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. În temeiul art. 38 Cod penal contopeşte pedepsele de mai sus şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 4 ani închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse adică 4 ani şi 11 luni închisoare, urmând ca în final inculpatului să-i fie aplicată pedeapsa de 8 ani şi 11 luni închisoare în regim de detenţie”, se arată în sentința emisă de Tribunalul Arad. Sentința este în primă instanță, Gavrea putând să conteste pedeapsa prin apel.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here