Opt trenuri blocate între Caransebeş şi Orşova. Intervin zeci de angajaţi ai CFR

0
12

CFR a anunțat, vineri dimineața, că circulația feroviară este oprită temporar în partea de vest a țării, între staţiile Caransebeş şi Orşova. Furtunile violente au rupt liniile de tensiune, iar mai mulți arbori s-au prăbușit de pe versanți. Opt trenuri sunt blocate pe traseu.

Zeci de angajaţi feroviari acţionează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată şi înlocuirea cablului de înaltă tensiune, rupt pe mai multe secţiuni, între staţiile Slatina – Timiş – Zeregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenţie în zona afectată, 8 trenuri de călători staţionează în gările  adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului şi înlocuirea firului de contact rupt, astfel încât să se poată repune sub tensiune linia de contact”, a transmis CFR.

CFR a mai anunţat că o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe secţia Târgu Jiu – Pietroşani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopţii pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbuşiţi de pe versanţi în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracţiune Diesel pe zona afectată.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here