Continuă igienizarea pe cursurile râurilor din Banat! Au fost adunate tone de deșeuri până acum

0
15

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) desfășoară prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin lucrări de igienizări pe diguri și pe cursuri de apă.

Temperaturile ridicate coroborate cu precipitațiile însemnate cantitativ, din luna iunie, au dus la creșterea vegetației pe diguri și în cursurile de apă din arealul Banatului. De asemenea, cantități importante de deșeuri au fost transportate de viituri, lăsând în urmă un peisaj dezolant.

În aceste condiții, ABA Banat a început acțiuni de igienizare pe râurile Bega, Timiș, pe acumulările Dumbrăvița, Murani, Pișchia, Surduc, zona Golf Cerna, care se vor derula până la sfârșitul anului, și se vor extinde pe toate cursurile de apă din bazinele hidrografice administrate. Până acum au fost colectate 50 mc deșeuri (materiale plastice, PET-uri, hârtii, cartoane) și 40 mc de vegetație lemnoasă (crengi, bușteni plutitori) căzută în albia minoră în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

În județul Timiș, s-a derulat o acțiune ecologică organizată de firma Euroinstal, care, din spirit civic, au strâns 37 mc de deșeuri (echivalentul a 5,5 tone). Din partea formației Surduc au participat 3 persoane, iar tractorul cu remorcă a asigurat transportul din zonele greu accesibile a materialelor colectate, care au fost preluate de către o firmă de salubritate.

“Suntem bucuroși să participăm la asemenea acțiuni civice, care vizează igienizări de ape, mai cu seamă că în acest week-end se sărbătorește Zilele Lacului Surduc. Toți dorim ape curate și maluri curate unde să ne putem relaxa în voie. Cu acest prilej, mai fac un apel către populație: nu mai aruncați /depozitați gunoiul pe ape sau în jurul apelor, în locuri neamenajate. Pentru aceste gunoaie apa va deveni un mijloc de transport care va polua alte regiuni. Fiți implicați și vigilenți, ca să păstrăm curățenia apelor, oriunde ne-am afla”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here