Scene şocante. O fetiţă de 7 ani a fost împușcată de poliţiştii de la trupele speciale care încercau să oprească o mașină

0
8

Incident șocant în Maramureș! În timpul unei razii, polițiștii de la trupele speciale au încercat să oprească o mașină de teren în localitatea Poienile de sub Munte, însă șoferul nu a oprit. Ulterior, a fost o urmărire, în care oamenii legii au tras mai multe focuri în aer și în autovehicul.

O fetiță de șapte ani a fost împușcată, fiind rănită la picior. Ea a fost transportată cu ambulanța la spital. Șoferul mașinii a fost găsit într-o livadă și dă acum declarații la poliție. Polițiștii făceau o razie la contrabandiștii de țigări, iar șoferul era unul dintre ei. Şoferul maşinii de teren urmărite şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-şi asigura scăparea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, în timpul unei acţiuni de combatere a infracţiunilor rutiere şi a contrabandei, poliţiştii încercau să oprească, joi seară, o maşină care a fost radiată din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare.

”În autoturism de aflau şoferul şi trei pasageri, un băiat de 16 ani şi două fete de cinci, respectiv şapte ani. Băiatul de 16 ani e prieten cu şoferul şi este unchiul celor două fete”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

“În după amiaza zilei de 20 iunie a.c., în baza unei informații și cu prilejul unei acțiuni pentru combaterea infracțiunilor pe linie rutieră și de contrabandă, un echipaj de poliție a pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcție frontală, față de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș.

Șoferul mașinii de teren și-a continuat deplasarea și a accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-și asigura scăparea. Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii.

Pe timpul urmăririi, șoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei. La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă.

De asemenea, din primele verificări realizate la fața locului, s-a constatat că, în acea casă, la niște cunoștințe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetițe și 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat intervenția ambulanței.

Ulterior minora a fost transportată la spital, aceasta fiind în afara oricărui pericol. Suspectul a fost găsit într-o livadă din zonă și se află în custodia Poliției.

În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Menționăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare”, a precizat, într-un comunicat de presă, IGPR.

UPDATE – Fetiță de 7 ani fost preluată de un echipaj EPA SMURD la 18.09 si dusă la CPU Viseu, a primit tratamentul necesar pt plagă prin împușcare laba piciorului drept. A fost preluată de un echipaj tip B si va fi transportata la UPU Spit Jud Urg BM însoțită de mama. Este stabilă și liniștită. Fetita va fi transferata la Spitalul Judetean Baia Mare. Va veni insotita de mama ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here