Italia: 8 români arestați, obligau tinere românce să se prostitueze

0
8

Este vorba de un grup care gestiona tinere femei românce între România și Italia, aduse prin înșelăciune în Bergamo. De la promisiuni pentru o viață confortabilă se trecea la prostituție în stradă.”
Sunt cuvintele procurorului Carlo Nocerino din Brescia, care a dat ordin joi, 6 iunie 2019, ca opt persoane de cetățenie române să fie arestate, dintre care șapte se aflau în Italia, în localitățile Ghisalba și Calcinate, iar cea de-a opta a fost arestată în România. Persoanele arestate sunt acuzate de proxenetism, iar cel care conducea gruparea este un bărbat român de 43 de ani căruia i se spunea „Grasu’” și care era ajutat de o tânără româncă de 25 de ani pentru a convinge tinerele să vină în Italia.
„O femeie cu o capacitate criminală impresionantă și care nu a dat nici măcar o clipă semne de milă față de femeile exploatate. Le spunea fetelor că și ea a început așa, prostituându-se în stradă, dar că acum nu mai era nevoită să lucreze, ci doar încasa banii”, mai spune procurorul Nocerino citat de Giornale di Brescia.
„Următorul pas este să lovim patrimoniul celor care s-au îmbogățit exploatând aceste fete. Fiecare fată era obligată să plătească 100-110 euro în fiecare seară celor care o exploatau”, a adăugat procurorul adjunct Claudia Moregola.
Ancheta, condusă de carabinerii din Bergamo și care s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Română, a pornit de la plângerea depusă la autoritățile române de o tânără femeie care a fost și ea obligată de cei opt români arestați să se prostitueze, mai scrie sursa citată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here