Tot ce trebuie sa stii despre votul de duminica, 26 mai. Sectii de votare, alegatori din Timisoara si judet

0
10

TIMISOARA. Alegerile pentru Parlamentul European si pentru Referendumul privind justitia au loc deodata, duminica, 26 mai.

Sectiile de votare se vor deschide la 7.00 dimineata si vor fi inchise la ora 21.00.

CITESTE SI: Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, declarata de Guvern drept asociatie de utilitate publica. Sunt asteptate finantarile

In judetul Timis sunt 599 sectii de votare, iar in Timisoara au fost organizate 207 astfel de sectii. Vezi AICI unde esti arondat!

Un numar de 625.645 alegatori sunt asteptati la vot in intreg judetul Timis, dintre care 278.396 sunt din Timisoara, ei fiind inscrisi pe listele electorale permanente.

In cazul in care nu va aflati in localitatea de domiciliu, puteti vota pe lista electorala suplimentara. Atentie, insa, puteti vota o singura data! Adica, daca ati votat pe lista suplimentara, nu veti mai putea vota si pe lista permanenta si invers.

De asemenea, este important de spus ca cei care vor vota pentru referendum vor primi doua buletine de vot si nu pot opta doar unul dintre acestea.

In judetul Timis au fost tiparite peste 680.000 de buletine de vot pentru scrutinul electoral de duminica.

Urna mobila poate fi solicitata doar in preziua alegerilor, intre orele 18.00 si 20.00 de persoane invalide, dar si de cei arestati la domiciliu. Acestia din urma vor prezenta sentinta judecatoreasca, iar cei invalizi, certificatele.

Cum votam?

Cetatenii romani, care au varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor, inclusiv, au dreptul de a alege reprezentantii Romaniei in Parlamentul European si de a-si exprima optiunea la Referendumul privind justitia.

Odata intrat in sectia de votare, veti prezenta buletinul sau cartea de identitate operatorului de calculator ale sectiei de votare. Dupa validarea actului, va veti indrepta spre membrii biroului electoral. De la acestia veti primi stampila cu mentiunea ”VOTAT”, precum si buletinele de vot. Aveti optiunea de a vota doar la europarlamentare, doar la referendum sau la ambele. Daca optati pentru a treia varinata, primiti trei buletine de vot (unul pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European si doua pentru referendum).

Urmeaza sa intrati SINGUR in cabina de votare. Acolo veti aplica stampila cu mentiunea ”VOTAT” pe patrulaterul care corespunde optiunii dvs.
Pentru ca votul sa fie valid, trebuie sa aplicati stampila o singura data, pe fiecare buletin de vot, in functie de optiune.

Indoiti apoi buletinele de vot, iesiti din cabina pentru a le introduce in urne. Ultimii pasi sunt restituirea stampilei si recuperarea actului de identitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here