Cornel Sămărtinean face apel la colegii parlamentari din Timiș pentru a adopta un proiect de lege! Despre ce este vorba?

0
56

Cornel Sămărtinean, depustat PMP de Timiș trage în continuare un semnal de alarmă cu privire la infrastructura deficitară a județului. Acesta spune că ar fi o soluție ca centura de sud a Timișoarei să fie realizată mai rapid, însă pentru asta este nevoie de unitatea tuturor parlamentarilor de Timiș pentru a susține un proiect de lege.

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr. 37 Timiș, am readus de zece ori pînă în prezent în atenția Ministerului Transporturilor situația dezastruoasă a infrastructurii judeţului Timiş referitoare la nedemararea procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire.

Este dovedită incapacitatea CNAIR-S.A de a îşi atinge principalele obiective reprezentate de dezvoltarea reţelei de autostrăzi, construirea unei reţele de drumuri expres, realizarea de centuri şi variante ocolitoare pentru oraşele mari, conexiunea municipiilor reşedinţă de judeţ şi a localităţilor urbane limitrofe la autostrăzi şi drumuri expres, dar şi de a asigura implementarea proiectelor de infrastructură de transport transeuropene pe care le gestionează în prezent, aşa cum acestea sunt definite de legislaţia în vigoare.

În data de 12 iunie 2018, Comisia pentru administrație publică și amenjarea teritoriului a avizat favorabil cu unanimitate de voturi Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor Plx.351/2018. Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare transmiterea dreptului de proprietate asupra drumurilor de interes național care reprezintă variante de ocolire, a municipiilor reședință de județ sau a municipiilor din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale, la cererea autorităților publice locale.

Daca acest proiect de lege se va adopta de către plenul Camerei Deputaților în calitate de for decizional reprezintă șansa realizării Centurii Sud a municipiului Timișoara, responsabilitatea realizării acestui obiectiv revenind direct în sarcina administrației publice locale din județul Timiș. Astfel, administrația publică locală din Timiș are astfel posibilitatea legală de a prelua în administrare Centura Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire,asigurându-se astfel cadrul legal pentru implicarea acestora în soluţionarea optimă, în interesul cetăţenilor, a problemelor legate de infrastructura rutieră a municipiului Timișoara.

Având în vedere situaţia dezastruoasă în care se află infrastructura rutieră din județul Timiș, trag un semnal de alarmă și invit la unitate pe toți parlamentarii din județul Timiș, indiferent de culoare politică solicitându-le să susțină până la capăt acest demers legislativ. Județul Timiș și municipiul Timișoara merită soluții la înălțimea potențialulului lor!”, transmit deputatul PMP, Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here