Deputatul PMP, Cornel Sămărtinean: FSDI – pușculița salvatoare a populismului PSD-ALDE

0
52

Proiectul de Lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii iniţiat de 181 de deputaţi şi senatori PSD şi ALDE, a fost adoptat săptămâna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este o iniţiativă cuprinsă în Programul de guvernare 2018-2020.

”Operaţiunile FSDI vor fi finanţate din venituri obţinute din dividende încasate de la societăţile la care deţine acţiuni; venituri din tranzacţionarea de instrumente financiare emise de alte entităţi; operaţiuni cu instrumente financiare proprii; venituri din vânzarea de pachete de acţiuni din portofoliu; împrumuturi, inclusiv prin emiterea de obligaţiuni, precum şi din alte surse prevăzute de lege.

Prin înființarea FSDI statul român va pierde 9 miliarde de lei, 33 de companii (parțial sau integral de stat) și peste 2 miliarde de lei pe an din dividende.Majoritatea celor 33 de companii sunt exact companiile de stat care în prezent mai sunt profitabile. Când acest fond nu va mai putea să-și plătească datoriile, își va pierde activele, adică va pierde acțiunile companiilor pe care le deține, în condițiile în care statul român nu va avea dreptul să intervină.

Astfel vom rămâne cu banii luați și cu companiile pierdute.

FSDI este de fapt o pușculiță enormă cu rol salvator în acoperirea găurilor generate de măsurile populiste ale guvernării PSD-ALDE, o pușculiță din care actuala guvernare va cheltui discreționar, fără să respecte legislația achizițiilor publice, adică fără nicio licitație, prin care se vor face cheltuieli care să nu se vadă în deficitul bugetar, acumulându-se astfel o dato rie care să nu se înregistreze în datoria publică. Înființarea FSDI este un proiect “marca” PSD-ALDE, care se conturează ca fiind încă un eșec al strategiei actualei guvernări, un eșec uriaș de care actuala guvernare este singura responsabilă, pe care trebuie să și-l asume și pe care trebuie să îl deconteze”, spune deputatul PMP Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here