Jucăriile părinților și bunicilor, într-o expoziție inedită organizată de Muzeul Național al Banatului

0
127

Oare când au apărut jucăriile? Întotdeauna jucăriile au fost la fel? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii ? Sunt întrebări ale căror răspunsuri le veți descoperi in cadrul unei expoziții inedite, organizată de Muzeul Național al Banatului.

”Copilărie minunată – Jucării de altădată” este expoziția care va putea fi admirată in perioada următoare la Timișoara și care este organizată de Muzeul Național al Banatului și Asociația Muzeul Jucăriilor din București, sub egida Consiliului Județean Timiș.

Asociaţia Muzeul Jucăriilor a fost creată la iniţiativa unui grup de entuziaşti iubitori şi păstrători ai propriilor jucării care, pe parcursul a patru decenii au strâns şi au colecţionat nenumărate jucării aparţinând diferitelor generaţii. Astfel, în ultimii 40 de ani au fost achiziţionate din România o colecție de jucării (peste 12.000), fabricate în țară și în străinătate între anii 1900-1980.

Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moş Crăciun sau al lui Moş Gerilă, altele au stat cuminţi în cizmuliţele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul bănuţ scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pieţelor, dar toate, absolut toate jucăriile expuse au fost martorele unui zâmbet.

Expoziția va putea fi admirată la Muzeul Național al Banatului în perioada 5 iunie – 2 iulie 2018, de marți până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here