Un acord de principiu de preluare a Spitalului CFR a stârnit discuţii aprinse în plenul CJT!

0
115

Ministerul Transporturilor a trimis o adresă către Consiliul Judeţean Timiş să îşi exprime poziţia faţă de preluarea acestui spital. Pentru a vedea dacă este oportună această preluare de către CJT, la nivelul instituţiei s-a întrunit o comisie formată din specialişti care au discutat subiectul.

Consiliul Judeţean a primit din partea Ministerului Transporturilor o adresă să ne exprimăm un punct de vedere privind oportunitatea preluării Spitalului CFR spre Consiliul Judeţean. Am chemat specialiştii la o discuţie, Spitalul Judeţeam, Direcţia de Sănătate Publică, specialiştii din cadrul comisiei de sănătate a CJT şi am ajuns la un numitor comun şi anume că este oportun să preluăm Spitalul CFR, să fie în strânsă legătură cu Spitalul Judeţean, având posibilitatea dezvoltării altor secţii care nu sunt existente la momentul acesta în cadrul Spitalului Judeţean. Am introdus discuţia şi în plenul CJT, au fost anumite dispute, neclarităţi dar mă bucur că până la urmă s-a dat un vot în unanimitate pentru preluarea Spitalului CFR”, spune preşedintele CJT, Călin Dobra.

De la şedinţa respectivă se pare că au lipsit aleşii PNL, care de altfel au cerut amânarea răspunsului către Minister. Consilierul PSD, Dan Poenaru a explicat de ce este oportună preluarea unităţii spitaliceşti, însă aleşii judeţeni ai PNL nu au vrut sub nicio formă să îşi dea acordul.

„Este un spital clinic universitar, este bază de învățământ pentru studenții de la Medicină. Se vehiculează ideea de a deveni privat. Nu am nimic împotriva privatizării, dar e bine să devină public. Spitalului Județean îi mai lipsesc vreo două secții pentru a deveni spital regional, care înseamnă bani în plus. Spitalul județean ar putea să devină spital regional prin preluarea spitalului CFR. Indiferent ce se întâmplă cu patrimoniul, banii pentru salarii vin de la CJAS, materialele sanitare vin de la CJAS, ministerul poate să facă achiziții de aparatură și să intervină cu reparații mari”, a spus doctorul Dan Poenaru, consilier județean PSD.

În discuţie a intervenit şi Titu Bojin care le-a spus liberalilor că ar trebui să-l aducă în CJT pe „Lae” (n.r. Nicolae Robu), pentru că fără acordul lui niciunul dintre liberali nu mişcă în front.

„Să-l chemăm și pe Lae (n.r. Nicolae Robu) să facă parte din consiliul județean, pentru că, colegii de la PNL nu pot să voteze până nu le dă Lae aprobarea. Nu au primit încă telefonul de la Lae. Am rămas fără aeroport, singurul județ din țară unde aeroportul nu e al unui consiliu județean, pentru că l-a vrut și PrimăriaTimișoara. (…) Parcă suntem copii, discutăm și ne certăm în permanență – nu facem sală polivalentă, nu facem stadion, dar dăm sute de milioane. Nu suntem oameni serioși să punem interesul județului. Am tot amânat proiecte pentru că trebuie două treimi. Dacă ministerul dă, sunteți convinși că nu dă astăzi, ce ne tot învârtim după deget să facem pe politicienii. Terminați, nu contest consultările cu Lae, dar faceți-le înainte de ședință, mai ales că sunt probleme care s-au discutat, că doar nu s-au făcut în subteran, în tunelele Timișoarei. Îi clădirea acolo, rămâne pe loc”, a spus Titu Bojin, consilier județean UNPR.

Liberalii au insistat însă să ia o pauză, timp în care au discutat cu şeful lor de partid, Nicolae Robu, care a şi cerut să vorbească la telefon cu liderul CJT pentru a-i cere lămuriri suplimentare.

„Grupul PNL a solicitat o pauză de cinci minute în care s-au consutat cu preşedintele oraganizaţiei PNL Timiş şi mi l-au dat şi mie la telefon să discut cu dânsul şi să-i explic foarte lar ceea ce înseamnă acest proiect. Mă bucur că a înţeles şi că rolul nostru este acela de a ne pune în slujba cetăţeanului”, spune preşedintele CJT, Călin Dobra.

Într-un final însă consilierii judeţeni şi-au dat votul de oportunitate în unanimitate.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here