Ovidiu Sîrbu, preşedinte ALDE Timişoara: Primarul Robu desființează piețele cu produse românești pentru a face loc supermarketurilor

0
96

Sezonul legumelor și fructelor proaspete ne trimit în această perioadă tot mai des către piețele din oraș unde găsim produse românești cu adevărat gustoase. La prețuri mai convenabile sau nu, cireșele și căpșunile de pe mesele comercianților sunt tot mai dorite de consumatori. Prețul acestora au crescut, iar noi, cumpărătorii de rând ne întrebăm care este motivul.

O vizită în piața Girocului a făcut Ovidiu Sîrbu, președintele ALDE Timișoara.

Am fost sunat de cetățenii din zonă. Oamenii din cartier sunt cu adevărat îngrijorați. Am fost, astăzi, și am stat de vorbă cu ei. Sunt supărați pe bună dreptate. O dată că sunt nemulțumiți de condițiile din piață, dacă vă uitați pe poze o să înțelegeți de ce. Acoperișul este cârpit, se crează efect de seră, iar la treizeci de grade, fructele și legumele se strică. Oamenii nu-și pot vinde marfa în asemenea condiții. În plus plătesc o sumă extrem de mare pentru un loc la masă. Doi dintre ei mi-au povestit că au făcut sesizări la administrația piețelor și li s-a răspuns că pot să plece daca nu le convine situatia.
De câteva zile comercianții sunt îngrijorați de ce vor face pe viitor pentru că în imediata apropiere a pieței s-a deschis un supermarket care le amenință vânzarea. Oamenii se întreabă cum a primit autorizatie de functionare acest magazin, în condițiile în care nu există locuri de parcare, și mai mult decât atât, ei spun că se zvonește desființarea pieței pentru crearea lor. Cred că administrația locală trebuie să-i sprijine și nu doar la modul verbal. Piața din zona Girocului deservește acest cartier, iar desființarea ei i-ar lăsa fără muncă pe acești comercinați care practică această meserie din generație în generație”, a spus Ovidiu Sîrbu- președinte ALDE Timișoara.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here