Rețea de traficanți de migranți, destructurată de polițiști!

0
54

 Acțiune de amploare a polițiștilor de frontieră care au destructurat o rețea ce se ocupă de traficul de migranți.  

Din gruparea respectivă făceau parte cetăţeni din România, Serbia, Albania, Pakistan, Irak, Siria și Algeria.

Conform anchetatorilor rețeaua se ocupa de racolarea, îndrumarea, cazarea și transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu și Asia către state din vestul Europei.

Pentru aceste servicii migranții plăteau sume de aproximativ 4.000-5.000 de euro de persoană.

Șeful rețelei era un cetățean irakian cu rezidență în Suedia, sprijinit de un cetățean sirian şi un algerian, legăturile între membrii rețelei fiind asigurate exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare.

Activitățile de transport erau asigurate de un pakistanez  cu rezidență în Grecia și un cetățean sârb. Transportatorii erau împrățiți în două echipe. Prima echipa era formata din  cetățeni sârbi şi urmărea să evite orice corelare între componenții săi, în cazul depistării unui transport de către autorități. A doua echipă, coordonată de un cetățean pakistanez, din care făceau parte atât cetățeni români cât și cetățeni albanezi, se preocupa constant de identificarea de noi transportatori. Aceștia foloseau călăuze pentru ghidarea grupurilor de migranți peste frontiera cu Ungaria, călăuze care erau racolate dintre solicitanții de azil în România și care erau familiarizați cu specificul zonei de frontieră cu Ungaria.

Reţeaua a fost destructurată în cursul nopţii de 22-23.05.2018 când au fost retinuti si dusi la audieri cinci dintre membrii grupării, cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Timișoara”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

 

 

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here