Marian Cucșa: „Instanța de judecată i-a făcut dreptate lui Călin Popescu-Tăriceanu prin achitarea în dosarul inventat de către DNA”

0
76

Timp de doi ani procurorii DNA au încercat să inventeze noi si noi acuzatii la adresa președintelui ALDE în speranța că vor obține o decizie favorabilă. Iată că sunt și judecători în România care nu acționează în funcție de presiunea care se pune asupra lor. Au trecut doi ani de când, înainte de alegerile locale, a început o campanie a statului paralel împotriva lui Călin Popescu-Tăriceanu al cărei scop principal a fost acela de a diminua șansele în alegerile care au avut loc în 2016.

În pofida acestei campanii, ALDE și Călin Popescu-Tăriceanu nu au încetat să militeze pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, pentru scoaterea la lumină a statului paralel. Demersurile pe care le-am făcut în ultimii ani au fost pentru un sistem democratic real, pentru un stat de drept consolidat, în care să prevaleze o valoarea fundamentală liberală, şi anume, respectul pentru drepturile şi libertăţile individuale şi domnia legii.

ALDE va conduce și în continuare această luptă, care reprezintă pentru noi o datorie, o obligație față de România și față de partenerii noștri de coaliție și față de cei din societatea civilă.

Cu toții am susținut în România lupta împotriva corupției, însă această luptă nu trebuie să fie folosită de anumite instituții, de diverse personaje care ocupă temporar funcții înalte, un paravan pentru soluționarea răfuielilor politice, pentru acapararea puterii în stat. Justiția făcută cu protocoalele secrete dintre aceasta și servicii nu trebuie să mai existe în România, iar toate aceste lucruri trebuie curmate pentru a reveni la o stare de normalitate. Un pas important în acest sens este cel de a finaliza reforma justiției, una de care societatea românească are nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.