Brai-Cata va colecta gunoiul in zona Faget in urmatorii 10 ani!

0
798

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș a semnat astăzi noul contract de salubrizare pentru Zona 4 – Făget, cu societatea de salubrizare Brai – Cata SRL. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Consiliu a Primăriei din Făget, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, dar și a mai multor edili locali. Acest contract va fi valabil pe o perioadă de zece ani.

Am ajuns la final. Tot județul este acoperit cu operatori pentru colectare deșeurlor,, inclusiv deponeul, stațiile de transfer. Practic, ce a fost greu a trecut. Acum e vorba de nuanțe, de perfecționarea colectării. A fost ultima zonă, e o zonă care e puțin mai slab economic în jude și din această cauză operatorii nu s-au înghesuit. Îmi doresc mult ca să funcționeze. ADID îi va sprijini, să fie un lucru benefic cetățenilor”, a transmis președintele ADID Timiș și vicepreședintele CJT, Traian Stancu.

Acum, urmează o perioadă de mobilizare în care societatea de salubrizare Brai Cata va avea obligația de a semna contractele individuale cu locuitorii comunelor, cu asociațiile de proprietari, instituțiile publice și cu agenții comerciali. ADID Timiș și operatorul vor demara mai multe campanii de conștientizare și informare publică despre modul în care este necesar să se desfășoare colectarea. În acest sens, odată cu semnarea contractelor, vor fi împărțite și ghiduri despre sistemul de colectare.

După semnare contractului care a fost astăzi există o perioadă de mobilizare de 120 de zile, timp în care operatorul se organizează în zonă, închei contractele cu utilizatorii, persoane fizice, juridice, instituții publice și începe colectare. Distribuie pubele, sacii galbeni, pregătește terenul pentru a începe colectare după această perioadă de 120 de zile”, a spus directorul ADID Timiș, Romeo Ursu.

În timpul perioadei de mobilizare, societatea de salubrizare va distribui în mediul urban pubele negre de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reziduale și pubele galbene de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile. În mediul rural, pe de altă parte, vor fi împărțite pubele negre de 120 de litri pentru deșeurile reziduale și saci galbeni de 120 de litri pentru deșeurile reciclabile.

În primul rând vom face tot ce s-a prevăzut în caietul de sarcini și în contract. Vreau să felicit echipa de la CJ și ADID pentru că au întâlnit cea mai documentată echipă. Ca și operațiuni avem colectarea deșeurilor amestecate și a celor reciclabile. Ele sunt trimise la stațiile de sortare care le operează, apoi merg la depozitare, unde este un alt operator. Pe perioada de când am derulat acest contract, din februarie-martie, am observat cu surprindere pentru că în alte zone nu au fost atât de bine intenționați cetățenii, procentul de deșeuri reciclabile este foarte mare în comparație cu alte zone din țară. Avem cea mai bună echipă care se ocupă de acest contract”, a spus Teodor Florescu, managerul societății de salubrizare Brai Cata.

În orașul Făget, deșeurile reziduale vor urma să fie colectate de către firma câștigătoare de două ori pe săptămână, iar deșeurile reciclabile vor fi ridicate o singură dată pe săptămână. În ceea ce privește colectarea deșeurilor din sticlă, aceasta se va realiza o dată la două săptămâni. În mediul rural, frecvența de colectare a deșeurilor va fi diferită. Astfel, deșeurile reziduale vor fi ridicate o singură dată pe săptămână, cele reciclabile o dată la două săptămâni, iar cele din sticlă vor fi colectate o dată pe lună.

E un moment important pentru zona IV Făget. Pentru că după aproape doi ani de licitații a reușit firma Brai Cata să obțina contractul de salubrizare, să devină operatorul nostru zonal. Până acum salubrizarea s-a făcut cu societatea RETIM. Aceștia nu s-au prezentat la ultima licitație. Ne dorim o colaborare bună cu Brai Cata, astfel încât să avem o colectare selectivă și la standarde europene în zonele limitrofe”, a explicat viceprimarul orașului Făget, Vasile Sita.

Zona 4 – Făget cuprinde localitățile: Făget, Bârna, Bethausen, Curtea, Dumbrava, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă, Pietroasa, Tomești și Traian Vuia.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here