Vicepreședinte ALDE Marian Cucșa: „Marea speranță politică a lui Traian Băsescu, Siegfried Mureșan, continuă jihadul politic al PNL-ului prin manipulări și dezinformări”

0
93

Constat cu neplăcere cum reprezentanții PNL se afundă într-o logică a conflictului politic, neglijând în totalitate adevăratele probleme ale românilor. Lipsa de conținut a mesajelor celor din PNL, utilizarea atacurilor politice vin dintr-o lipsă clară de viziune, de proiecte pentru români. Siegfried Mureșan, până mai ieri marea speranță politică a lui Traian Băsescu, azi trecut cu toate bagajele în barca PNL-ului și a lui Klaus Iohannis, dovedește că într-adevăr se pliază foarte bine pe structura PNL-ului, una de partid care apără cu toate forțele instituțiile de forță și care dezinformează într-un mod crunt prin opiniile exprimate în spațiul public.

Mă așteptam de la domnul Mureșan, de la un lider politic tânăr, la un discurs constructiv, un discurs care să aducă un plus României pe domeniul pe care clamează a fi un atotștiutor, cel al fondurilor europene. În schimb, domnul Mureșan vorbește despre fonduri europene într-o notă negativă la adresa actualei guvernări, transmițând informații eronate în spațiul public. În primul rând, pentru a clarifica și pentru domnul Mureșan situația fondurilor europene, mâ gândeam că poate deja știe acest lucru, autoritățile de management care gestionează fondurile europene au fost adoptate cu întârziere din cauza guvernării tehnocrato-peneliste a lui Dacian Cioloș. Toate demersurile erau realizate pentru ca aceste autorități să fie adoptate în primele luni ale anului 2016, însă din cauza incompetenței guvernării Cioloș acest proces a fost blocat, iar guvernarea PSD – ALDE a trebuit să termine ceea ce tehnocrații susținuți de PNL nu au reușit. Dacă aveam aceste autorități adoptate încă din 2016, așa cum era prevăzut, absorbția fondurilor europene era mult mai mare azi.

M-aș fi așteptat din partea unei persoane care a petrecut foarte mult timp ca funcționar la Comisia Europeană și prin Bundestag să nu apeleze la dezinformare doar pentru a critica. Cifrele reale cu privire la fondurile europene arată că România are azi o rată de absorbție de 16% față de o medie europeană de 18%. Dacă facem o comparație cu perioada guvernării pe care domnul Mureșan o laudă, cea a PNL – Cioloș, vedem că rata de absorbție a crescut substanțial de la aproape zero procente. Mai mult, anul în care am primit cele mai puține fonduri de la Uniunea Europeană a fost 2016, în timpul Guvernului Cioloș. Atunci, sumele primite de la UE au fost de 6,9 mld lei, în vreme ce în 2017 s-au primit 17,1 mld lei.

Din păcate, sunt unii oameni politici, chiar și tineri, care nu pot trece peste niște ambiții personale. Motivația lui Siegfried Mureșan în cariera sa politică, așa cum el singur declara, este aceea de „a scoate PSD de la guvernare”. La ora actuală, avem fonduri europene atrase, iar proiectele în acest domeniu vor continua să apară. Cu toate acestea, în loc să existe un interes comun din partea tuturor decidenților politici de a vedea cum să atragem mai multe fonduri, PNL continuă jihadul politic împotriva actualei guvernări. Cei din PNL, în frunte cu Siegfried Mureșan, probabil că își doresc să ajungă din nou la guvernare, însă cum ar arăta un guvern PNL? Simplu, ar fi doar o reeditare a dezastrului guvernării Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.