Poliţiştii locali, cu ochii pe cei care abandonează gunoaie pe domeniul public!

0
96

Polițiştii locali fac zilnic verificări pentru a stabili modul în care se respectă legislația referitoare la curățenia orașului, atât în ceea ce îi privește pe cetățenii și persoanele juridice care abandonează deșeuri pe domeniul public.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția și asupra faptului că atât persoanele fizice cât și cele juridice au, pe lângă drepturi, și obligații în ceea ce privește păstrarea curățeniei și menținerea unui mediu sănătos în municipiu.

Astfel, cetățenii și asociațiile de proprietari au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodprești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale.

De asemenea, persoanele fizice sunt obligate să întrețină în stare corespunzătoare împrejmuirea imobilelor și acolo unde este cazul să asigure curățirea și întreținerea permanentă a șanțurilor și podețelor în zona acestora, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcarea pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să amplaseze recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile la distanța minimă de 5 m fața de ferestre și la 10 m de căile de acces, să mențină curățenia îm jurul acestora și să le asigure pentru a nu fi utilizate de persoane străine asociației.

La rândul lor, persoanele juridice sunt obligate să asigure depozitarea separată a deșeurilor menajere de cele reciclabile, acolo unde s-a implementat sistemul de colectare duală, să efectueze și să mențină curățenia trotuarelor, a părții carosabile a străzii și a locurilor de parcare pe care le folosesc, dar și să asigure păstrarea curățeniei în jurul recipientelor de precolectare a deșeurilor.

Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine sancțiuni între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1500 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Poliția Locală Timișoara va continua să acționeze pentru depistarea celor care nu respectă legislația, până la ora actuală, de la începutul anului, fiind aplicate un număr de 767 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice și juridice care au abandonat deșeuri pe domeniul public, dar și celor care nu au respectat prevederile menționate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.