Oportunităţi de finanţare şi garantare a proiectelor de investiţii pentru IMM-uri, prezentate de specialiştii în domeniu!

0
75

Revista REPORTER ECONOMIC în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Banca Transilvania au organizat la Timişoara, conferința regională: ”SOLUȚII DE FINANȚARE ȘI GARANTARE A PROIECTELOR DE INVESTIȚTII PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII”. Şi Camera de Comerţ din Timiş a avut un rol important în cadrul organizării acestui seminar.

Noi suntem în acest moment parteneri cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri şi nu o să întrerupem această legătură pentur că aşa cum spunea domnul ministru Petrescu, în Timiş au fost acordate 281 de credite garantate faţă de alte zone ale ţării, unde au fost de 10 ori mai puţin”, spune Florica Chiriţă, preşedintele executiv al CCIAT.

„Timişul se bucură de o concentrare economică semnificativă la nivel naţional, pentru noi Regiunea Vest şi Timişul în mod special are prioritate pentru că multe dintre programele pe care le gândim acum şi le lansăm în model pilot le gândim ca şi punct de lansare în judeţul Timiş. Prin efervescenţa economică a acestei zone există atreprenori cu un nivel educaţional din perspectivă financiară şi antreprenorial bun şi ne găsim corespondenţi şi omologi în discuţie, care pot adopta foarte bine ideile şi programele noastre. La întâlnirile pe care le avem aici vom discuta despre noile programe ale Fondului Naţional de Garantare a Creeditelor pentru IMM-uri, din perspectiva mea este una dintre cele mai importante instituţii din ansamblul administraţiei de stat cu pedigree economic, mă refer la administraţia cu scopul instiuţional de a susţine mediul de afaceri românesc”, spune Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM SA IFN.

În cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora, sursele de finanțare ale acestui moment, oportunitatea garantării investițiilor în business, bani guvernamentali și fonduri europene pentru finanțarea companiilor.

Programul START-UP NATION 2018 – Antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înființarea unor afaceri mici și medii. Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societățile din spațiul rural sau urban, înființate după data de 31.01.2018, având domenii de activitate precum producție de bunuri, IT, industrii creative sau servicii. Deocamdată nu a fost însă descis acest program.

Programul IMM INVEST ROMÂNIA – Un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, elementul de noutate față de programele anterioare constând în acordarea de facilități de garantare în cuantum de 80% pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporție de 50% pentru capital de lucru și / sau realizarea de investiții până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here