Exerciţiu cu forţe de ordine impresionante, pentru găsirea unui copil răpit!

0
106

Scenariu exerciţiului ”Alertă răpire copil”  era in felul următor. La 112 a fost sesizată răpirea unui copil de 11 ani, dintr-o tabăra de copii. Pentru găsirea acestuia au fost mobilizați polițiști, autospeciale de poliție și un elicopter, activitatea de căutare fiind coordonată de conducerea inspectoratului județean de politie și a unui procuror criminalist, aflați la fața locului. De asemenea, jandarmi și pompieri au sprijinit activitatea cu ajutorul mai multor autospeciale, a unei bărci și a unei autoșenilate. Acestora li s-au alăturat voluntari din cadrul primăriilor locale. O ambulanță s-a aflat la fața locului pentru acordarea primului ajutor.

Toate forțele venite la fața locului au început căutările, având sprijinul aerian dintr-un elicopter al IGAv. Jandarmii și specialiștii ISU Timiș au prezentat moduri de căutare și comunicare în condiții dificile, din cauza formelor de relief, vegetație și distanță, fiind testate diferite mijloace de căutare: paramotoare, autoturisme, off road etc.

Comunicațiile în sistem integrat au fost asigurate de punctul de comandă mobil din cadrul Centrului Operațional. Polițiștii criminaliști au adus autolaboratorul de teren.

Acţiunea de simulare a unui caz de răpire copil testează modul de gestionare a unei astfel de situații, de la identificarea, localizarea, negocierea, imobilizarea autorilor, coordonarea forțelor participante, exploatarea informațiilor obținute, comunicarea între echipele de căutare terestre, aviatice și acvatice cu punctul de comandă instituit la fața locului, până la asigurarea primului ajutor și consilierea psihologică, pentru diminuarea impactului emoțional”, transmit reprezentanţii IPJ Timiş.

La exerciţiu au participat polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, ai inspectoratelor judeţene de poliție Timiş, Arad, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Aviație al M.A.I., procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Banat” și ale Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, parteneri şi voluntari.

Prin acest exercițiu, a fost testată și reacţia oamenilor, viteza de reacţie a partenerilor şi a voluntarilor care doresc să sprijine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here