Eveniment de amploare la Biled! Vezi despre ce este vorba?

0
139

Eveniment mare, în frumoasa comună Biled, aflată la 28 de km de Timișoara. Secretarul de stat, Maricel Dima, din cadrul Ministerului Agriculturii, însoțit de o importantă delegație, a venit în vizită în localitate. Aici, el s-a întâlnit cu fermierii și a vizitat două obiective economice. Ferma zootehnică și super-sera din localitate. Oficialii au fost întâmpinați de primarul Cristian David cu tricolorul pe piept și de viceprimarul Gheorghe Baba, alături de ceilalți reprezentanți ai primăriei.

Astfel, după ce a fost vizitat Clubul Seniorilor, unde a avut loc o frumoasă șezătoare tradițională, delegația a pornit către super-sera de roșii, care se întinde pe aproape 2 ha. Aici, au fost primiți de Silvia Răileanu, tânăra proprietară, care le-a explicat vizitatorilor că roșiile delicioase sunt pe rod și, în scurt timp, prima producție va ajunge în piețele din Timișoara și în hypermarket-uri.

O scurtă întâlnire a oaspeților din capitala României cu fermierii din Timiș de aproape o oră a avut loc la căminul cultural. După aceea, ultimul popas a avut loc la ferma zootehnică din Biled.

Cu prilejul acestei vizite, am discutat cu oficialii din București despre dezvoltarea infrastructurii localității Biled, inclusiv din  punct de vedere al educației și sănătății. În acest moment, primăria Biled are patru proiecte câștigătoare cu finanțare din fonduri europene, prin programe guvernamentale, PNDL, care vor dezvolta localitatea. Pe raza comunei sunt două mari investiții. Una este deja realizată. Este vorba de sera de roșii de aproape două hectare. Cealaltă este modernizarea și dezvoltarea fostului CAP, întins pe 32 de ha, pentru creșterea a zeci de mii de berbecuți. Aceste investiții din comuna Biled înseamnă locuri de muncă, bani la bugetul local, dezvoltare. Avem patru proiecte AFIR, în valoare de 3,5 milioane de euro, pe infrastructură: drumuri, apă, canal, cămin cultural, și încă patru proiecte pe fonduri guvernamentale pe PNDL 2, care reprezintă extinderea rețea de apă uzată, reabilitare și modernizare dispensar, grădiniță și școală generală. Comuna Biled este o localitate cu o rată mare de absorbție a acestor fonduri. Am reușit să atragem bani pe multe domenii, atât pe achiziții, cât și pe infrastructură. Sunt de 26 de milioane de euro prin fonduri guvernamentale, plus acele 3,5 milioane de euro. Sunt bani din bugetul local pentru investiții pentru următorii 50 de ani”, a spus primarul Cristian David.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here