Migranţi, prinşi în apropiere de frontieră! Cum au încercat să scape când au văzut poliţiştii?

0
46

Poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au depistat doi cetăţeni, unul din Kosovo şi unul din Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu ajutorul unei călăuze ce avea dublă cetățenie sârbo-franceză. 

Seara trecută, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior, pe jos, pe câmp.

Ajunse pe teritoriul României, cele două persoane s-au ascuns în tufişuri şi au aşteptat să fie preluaţi. O maşină şi-a făcut imediat aparaţia în zonă şi i-a preluat. Atunci poliţiştii de frontieră au intrat în acţiune şi au oprit autoturismul, moment în care cei doi au sărit și au fugit pe câmp. Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi și i-au dus, împreună cu șoferul, la sediul instituției pentru cercetări.

“În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un cetățean turc și un cetățean din Kosovo, în vârstă de 31 respectiv 32 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sârbo-francez R.A., în vârstă de 35 de ani”, spun poliţiştii de frontieră.

Polițiștii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei doi cetățeni străini şi trafic de migranţi pentru cetățeanul sârbo-francez, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, la finalizarea cercetărilor fiind luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here