Investitii de peste 100 de milioane de euro in judetul Timis!

0
121

Aquatim Este operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş. La sfârșitul anului 2017 Aquatim operează în 55 de unități administrativ teritoriale (124 localităţi) din judetul Timiş. Compania are 5 sucursale in: Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia si Sânnicolau Mare.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș a fost infintata in anul 2008 si pana in prezent are 74 de membri. ADI Timis este responsabilă pentru coordonarea implementarii proiectelor. Aceasta asociatie s-a constituit în scopul reglementării, organizării, finanţării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre.

Prima Aplicaţie pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă/apă uzată în judeţul Timiş finantată prin POS Mediu 2007-2013 a fost finalizată de Aquatim in anul 2010. Proiectul: „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”
Valoare 118.871.000 Euro (509.635.639 Lei).

Acesti bani au fost folositi pentru rebilitarea si extinderea a peste 300 de kilometri de noi retele. Cu aceiasi bani au fost construite trei statii noi de tratare a apei la: Sannicolau Mare, Recas si Gataia. Prin acelasi proiet au mai beneficiat de statii noi de epurare localitatile: Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Faget, Recas si Ciacova.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.