Vezi aici când începe curăţenia de primăvară, la Timişoara şi când vin maşinile RETIM pe strada ta!

0
282

Săptămâna viitoare începe Curăţenia de primăvara. Acţiune se desfăşoară anul acesta în perioada 16 aprilie – 13 mai.

În perioada respectivă timişorenii care vor să scape de gunoaie trebuie să le depună  la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Important de menţionat este faptul că în cadru acestei acţiuni nu se colectază deşeuri rezultate din construcţii. De asemenea este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara.

Timişorenii care nu respectă aceste reguli riscă sancţiuni cuprinse între 500 lei și 2.000 lei.

Cei care aruncă sau abandonează deşeuri pe domeniul public în afara perioadei curăţenie de primăvară vo fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice şi 1.000 şi 2.500 lei pentru persoane juridice.

Vezi AICI tabelul cu străzile pe care ajung maşinile de colectare a gunoiului.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here