Firmele din Timiş, informate despre Regulamentul privind Protecţia Datelor!

0
67

Camera de Comerţ Timiş a organizat un seminar informativ, care să vină în sprijinul firmelor din judeţ, după ce va intra în vigoare Regulamentul general privind datele personale (GDPR).

Regulamentul general privind datele personale (GDPR), va intra în vigoare din 25 mai 2018, şi obligă toate companiile care prelucrează date cu caracter personal să se conformeze la noile reguli mult mai stricte.

Printre noile reglementări se regăsesc: dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de ștergere, privacy by design, obligativitatea realizării unui registru general al operațiunilor de prelucrare etc.

Participanții la seminar au aflat în ce fel acest act normativ afectează firma și care sunt măsurile obligatorii ce trebuie luate.

Reprezentanţii firmelor timişene au fost informaţi despre ce înseamnă pracic datele cu caracter personal, are sunt operatorii economici vizați (companii private, instituții publice), când se face evaluarea necesității numirii unui responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal, care sunt pașii de urmat şi totodată au primit şi o serie de recomandări din partea specialiştior Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrăii Datelor cu Caracte Personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.