Un timişean a încercat să scoată ilegal din țară un copil, cu documentele fiului său!

0
86

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat un cetățean român care a încercat să scoată ilegal din România un copil, folosindu-se de documentul de călătorie al fiului său, deoarece minorul nu avea paşaport valabil.

Seara trecută, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru a ieși din țară un bărbat cu cetățenie româno-belgiană, în vârstă de 32 de ani, din Timiș. Alături de acesta, în maşină se mai afla un minor, care s-a legitimat cu o carte de identitate belgiană.

Poliţiştii au observat însă că băiatul din maşină nu seamănă cu cel din acte astfel au devenit suspicioşi. În urma verificărilor amănunţite li s-a confirmat faptul că băiatul de şase ani este cetățean român.

La cercetări s-a stabilit că documentul de călătorie prezentat la controlul de frontieră aparține fiului lui Vasile C., bărbatul declarând că a recurs la această metodă deoarece dorea să îl ducă pe băiat în Franța la tatăl lui, iar acesta nu deținea pașaport valabil. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză, fiind anunțat bunicul minorului, care ulterior l-a preluat de la sediul sectorului, iar față de C.Vasile se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”, spun poliţiştii de frontieră.a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.