Un timişean a luat ţeapă de 7.000 de euro cu… maşina de cusut!

0
623

Atenţie la ofertele extrem de avantajoase de cumpărare a unor maşini de cusut! Poliţiştii avertizează că în majoritatea cazurilor aceste oferte sunt pură înşelătorie.

Oamenii legii din Deva sunt pe urmele unor indivizi care au obţinut 7.000 de euro printr-o înşelăciune bazată pe acest mod de operare. Poliţiştii au fost anunţaţi în data de 24 martie de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Timiș, despre faptul că în cursul zilei de 21 martie, în jurul orei 18:00, a fost înșelat prin metoda “mașină de cusut”, de către persoane necunoscute, care i-au spus că va primi 60.000 de euro, dacă îi va vinde unui colecţionar o astfel de mașină.

Pentru a primi „contravaloarea” maşinii de cusut, „colecţionarul” i-a solicitat vânzătorului actele doveditoare mașinii (pe care, evident, acesta nu le deținea), fapt pentru care a fost a pus în legătură cu un alt bărbat, care, în schimbul sumei de 7.000 euro, urma să îi elibereze „acte” pentru mașina de cusut.

După ce a achitat 7.000 de euro unei persoane pe care nu o cunoștea, pe care a întâlnit-o pe raza municipiului Deva, timișeanului i s-a promis că, în data de 22 martie, urma să se încheie tranzacția vânzării mașinii de cusut, contra sumei de 60.000 de euro.

Aşa-zisul colecţionar nu a mai răspuns, însă, la telefon pentru a perfecta „tranzacţia”, motiv pentru care partea vătămată s-a adresat poliţiştilor, solicitând efectuarea de cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

În acest caz, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări, în vederea identificării autorului faptei şi a recuperării prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here