Deputatul ALDE, Marian Cucșa vrea microbuze școlare și în Timișoara!

0
33

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa crede că microbuzele școlare ar fi utile chiar și în orașe. În acest sens el spune că va propune un nou proiect de lege prin care mijloacele de transport să funcționeze și în orașe.

Practic, microbuzele școlare vor avea un traseu stabilit. Dimineața vor prelua copiii pentru a-i duce la școală, iar după terminarea cursurilor, copiii vor fi duși acasă tot cu microbuzul.

Cu aceste microbuze vor putea merge la școală elevii până în clasa a VIII-a.

 „Voi depune un proiect de lege pentru microbuze școlare și în orașe. Aici discutăm direct despre Timișoara, a început școala și faci o oră să-ți duci copilul la școală și să ajungi la serviciu. Aceste microbuze vor avea rută fixă, vor duce copii la școală și îi vor aduce înapoi. La fel cu este și în marile orașe, în țările europene, există acest școlar pentru elevi. Consider că este un lucru necesar. Acest proiect a venit în urma consultărilor cu cetățenii din Timișoara care se confruntă cu această problemă. Trebuie să trezească copilul la ora 6 să ajungă în timp util. Nu mai vorbim că duc copilul cu o oră mai repede la școală ca să ajungă și la serviciu”, spune deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Microbuzele au urma să fie achiziționate cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Educației, de către autorități sau  pot fi accesate fonduri europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here