Migranti prinsi la o frontiera din judetul Timis!

0
45

Astazi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Cenad, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat la aproximativ 500 m de linia de frontieră, pe direcția localității Cenad, opt cetăţeni străini care se deplasau spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, șapte adulți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani și un minor de 16 ani, toți solicitanți de azil în ţara noastră. Din primele declarații, a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here