Atenție șoferi! Nu luați migranți la ocazie!

0
34

Polițitștii de frontieră au depistat în Vama Cenad, trei migranți luați la ocazie de un cetățean italian. Polițiștii trag un semnal de alarmă și recomandă șoferilor să nu ia în mașină persoane necunoscute în apropierea frontierelor.

Irakienii, solicitanţi de azil în România, au încercat să iasă din fără a deține documente de călătorie care să le permită efectuarea formalităţilor de frontieră. Italianul a declarat că i-a luat pe cei trei „la ocazie”, la ieşirea din Timişoara, fără să ştie că nu au documente ca să iasă din România.

Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii au aflat, în urma verificărilor, că cei trei bărbați sunt cetățeni irakieni cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani și sunt solicitanți de azil în România.

Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetățeni irakieni, aceștia fiind predați Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.