Un tânăr nevăzător din Galați, la un pas să-și împlinească visul! Universitatea de Vest i-a deschis porțile

0
39

Vlad este un tânăr nevăzător din Galați care își dorește să studieze Kinetoterapia!

Acesta a terminat liceul anul trecut și a promovat Bacalaureatul cu o medie mare, 8,31. Chiar și așa, din cauza problemelor pe care le are cu vederea a întâmpinat numeroase blocaje în demersul său de a se înscrie la o facultate aproape de casă, așa că s-a adresat Universității de Vest din Timișoara, iar acum este la un singur pas de a-și împlini visul.

Universitatea de Vest a demarat o analiză aprofundată a cazului și a făcut demersurile necesare ca Vlad să beneficieze de principiul egalității de șanse, de a i se oferi toate condițiile pentru a se înscrie și susține probele de admitere.

Nimănui nu ar trebui să i se nege dreptul la egalitate de șanse, la educație, la un viitor mai bun. Determinarea sa de a studia, în ciuda dificultăților fizice și a blocajelor pe care le-a întâmpinat, este una dintre calitățile principale pe care le dorim la studenții noștri. Am reușit împreună cu colegii mei să adaptăm procesul de admitere astfel încât dizabilitatea sa să nu îi fie piedică în susținerea probelor. Are toate șansele să fie admis. În plus, în ceea ce privește partea financiară, imposibilitatea familiei de a-l susține la Timișoara, Universitatea dispune de numeroase pârghii pentru a-i veni în ajutor. Se califică din toate punctele de vedere. Vlad are dreptul la o viață autonomă, să se poată susține, să lucreze. Scopul nu este a obține o diplomă, ci de a-l pregăti pentru a putea obține un loc de muncă. Considerăm că este corect ca un tânăr care a promovat examenul de Bacalaureat cu media 8.31 în condițiile sale să aibă o șansă la educație la fel ca ceilalți”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Sufăr de cataractă congenitală operată, iar anul trecut mi-am propus să mă înscriu la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați la secția de kinetoterapie, dar m-am lovit de câteva piedici. Încă de mic, am avut parte de mai multe ședințe de kinetoterapie, ceea ce mi-a trezit interesul pentru acest domeniu. Am reușit să mă documentez și mi-am dat seama că este ceva ce mi s-ar potrivi. Vreau să învăț, să profesez. Știu că va fi greu departe de casă, dar sunt un luptător”, a spus Vlad Ion despre cum a ajuns să-și dorească să devină kinetoterapeut.

Tatăl lui Vlad spune că s-a declarat surprins de oferta venită de la Timișoara.

 „Nu mă așteptam. Am fost plăcut surprins de tot ceea ce a făcut Universitatea de Vest din Timișoara. Au făcut foarte multe pentru noi. Vlad are o tărie care este în familie, așa l-am crescut. Știe ce își dorește, iar ca părinți îl susținem cum putem mai bine”, a declarat Vasile Ion.

Vlad și-a depus dosarul de înscriere la Facultatea de Educației Fizică și Sport a UVT, pentru ca luni să susțină probele de admitere. În susținerea probelor, acesta va fi asistat de personalul Facultății.

Sprijinul acordat de Universitatea de Vest din Timișoara lui Vlad nu este doar pentru a se putea înscrie și susține probele de admitere, ci va fi unul constant, pe toată durata studiilor de licență, poate chiar de master, dacă își va dori, au declarat reprezentanții Universității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here