Investiții la deponeul ecologic de la Ghizela!

0
79

Retim se pregătește să facă investiții majore la deponeul ecologic de la Ghizela! Societatea de salubrizare are mână liberă, după ce astăzi consilierii județeni și-au dat acordul ca operatorul deponeului să facă noi investiții.

Consiliul Județean Timiș este proprietarul deponeului, astfel că pentru orice investiție în acea locație trebuie să-și dea acrodul. Investiţia de la Ghizela constă practic în achiziționarea unui tocător bandă magnetică (caracteristicile acestui echipament sunt esenţiale pentru asigurarea unei procesări mecanice eficiente), un ciur rotativ cu găuri de 80 mm și benzi transportoare pentru fracţiile de deşeu.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș consideră că această investiție este una extrem de importantă și mai mult decât atât, ar putea rezolva chiar și problema mirosului din zonă.

Am dat acordul, ca și proprietari la deponeul de la Ghizela de a se realiza investiții în cadrul deponeului de către operator, în speță Retim, și anume se vor achiziționa echipamente și vor investi și în infrastructura prezentă a deponeului pentru a gestiona mai bine activitatea a ceea ce înseamnă tratarea mecanico-biologică, și anume  acele containere unde se depozitează deșeurile și  unde stau o anumită perioadă pentru a se usca, după care se vor depozita pe groapa efectivă. Eu cred că prin cadrul acestor investiții din bugetul Retim se va ajunge la rezolvarea în parte, a situației delicate de la deponeu”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here