La Timișoara, polițiștii locali patrulează și pe apă!

0
34

Polițiștii locali patrulează, începând de ieri, și pe Canalul Bega! Aceștia pot fi văzuți pe o șalupă care a fost achiziționată special pentru acest lucru.

Astfel, zilele trecute, după ce au participat la cursul de inițiere, un număr de cinci polițiști locali din cadrul Biroului Patrulare Navală au susținut examenul de permis pentru a putea circula pe apă, iar șalupa a obținut toate aprobările necesare pentru a-și putea desfășura activitatea.

Polițiștii locali patrulează cu șalupa în două schimburi, după-amiaza și noaptea, și au început deja să monitorizeze aspectele negative precum copaci uscați, căzuți în apă, peturi, obiecte de dimensiuni mari aflate pe luciul apei care periclitează circulația în scop de divertisment a altor ambarcațiuni, precum și activitatea de patrulare a șalupei Poliției Locale, dar conferă și un aspect inestetic zonei”, spun reprezentanții Poliției Locale.

De altfel, Poliția Locală va iniția în perioada imediat următoare o acțiune de igienizare a malurilor și a luciului de apă, cu polițiști locali, pe bază de voluntariat, la care vor fi angrenați și reprezentanți ai Direcției de Mediu din cadrul Primăriei și ai societății de salubrizare Retim.

Poliția Locală Timișoara este prima din țară care are în dotare o șalupă cu care patrulează pe apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here