Controale la școlile din județ! Câte nu au aviz pentru securitate la incendiu?

0
39

Aproape 100 de clădiri în care învață copii, nu au aviz de securitate la incendiu, în momentul de față! Reprezentanții ISU Banat trag un semnal de alarmă în acest sens și fac apel la unitățile de învățământ să demareze procedurile pentru obținerea acestui aviz! În caz contrar riscă amenzi usturătoare.

La nivelul județului Timiș sunt peste 200 de școli cu personalitate juridică, însă majoritatea au mai multe imobile în administrare, astfel, în total sunt aproape 600 de clădiri, care fiecare în parte trebuie să dețină acest aviz.

În primul semestru s-au efectuat 102 controale pentru a identifica exact problemele care sunt. La nivelul Inspectoratului există un ghid pus la dispoziție pentru a ști dacă se încadrează sau nu fiecare clădire. Am identificat clădirile în care își desfășoară activitatea aceste unități de învățământ, iar concluzia a fost că sunt 98 de clădiri din totalul de 592 pe care le avem în evidență, care necesită obținerea autorizației pentru securitate la incendiu. Toate aceste unități de învățământ au început demersurile pentru intrarea în legalitate”, a declarat Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.

Principalele probleme pe care le-au descoperit pompierii în școli sunt blocarea căilor de evacuare, dar acest lucru a fost remediat rapid în marea majoritate a cazurilor. Au mai fost probleme și cu hidranții, însă unitățile de învățământ au primit termen de rezolvare a problemelor. Cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here