11 persoane cercetate pentru că au împușcat, ilegal, un urs!

0
70

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 28 mai a fost împușcat ilegal un exemplar de urs pe raza unui fond de vânătoare  din zona Armeniș.

11 persoane au fost identificate, că ar fi participat la vânătoare în data respectivă, deținând autorizație pentru vânat la mistreț și căprior, dar au împușcat ilegal un exemplar de urs.

Pentru a-și acoperi urmele aceștia au dat foc la pielea și oasele animalului iar carnea rezultată a fost împărțită între participanții la vânătoare.

În cauza au fost ridicate 22 de arme în vederea continuării cercetărilor și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: vânătoare fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare; vânarea speciilor de vânat cuprinse în anexa nr. 2 al Legii 407/2006, în alte condiții decât cele ale derogărilor; vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă, transportul vânatului dobândit sau împușcat ori tranșat în teren”, spun reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here