Nationala de futsal, antrenata de banateanul Robert Lupu, merge la barajul pentru Euro 2018

0
64

Selecționata de futsal a României s-a calificat cu emoții la barajul pentru EURO 2018, marți, după ce a fost învinsă de Portugalia cu scorul de 4-0 (3-0), în ultimul meci din Grupa a 4-a a preliminariilor, găzduită de Sala Sporturilor din Călărași.

Portughezii, care au marcat după doar 17 secunde de joc, s-au impus prin golurile semnate de Bruno Coelho (00:17, 04:14), Joaquim Marcio Goncalves Alves (14:15), Joao Matos (39:30).

România a început cu Vlad Iancu — Florin Robert Matei, Cristian Marius Matei, Robert Lupu, Paulo Ferreira. Selecționerul Robert Lupu a mai utilizat jucătorii Toni Toniță — Emil Răducu, Ionuț Movileanu, Dumitru Stoica, Bogdan Covaci, Laszlo Szocs, Alpar Csoma, Liviu Pânzaru.

Selectionerul Robert Lupu, care este antrenor-jucator la Informatica Timisoara, nu a convocat niciun jucator de la echipa de club pe care o pregateste.

În clasamentul final, pe primul loc s-a clasat Portugalia, cu 9 puncte, calificată direct la turneul final din Slovenia, pe locul a doilea a terminat România, cu 4 puncte (-2), Finlanda a fost a treia, cu 4 puncte (-3), iar ultima a fost Letonia, 0 puncte. România a remizat cu Finlanda 5-5, după ce a marcat de două ori în ultimele secunde, a învins Letonia cu 3-1 și a fost învinsă cu 4-0 de Portugalia.

Locurile secunde din cele șapte grupe preliminare vor intra în play-off, acolo unde va ajunge și cel mai bun loc trei. Play-off-ul se va disputa în două manșe, tur și retur, în septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie, la Nyon. Turneul final se va desfășura anul viitor, în perioada 30 ianuarie — 10 februarie, la Ljubljana, în Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here