Spectacol in padure! Herneacova XCO, o competitie ciclista de mare succes

0
490

ciclism

Chiar daca a fost doar prima editie, Herneacova XCO tinde sa devine o traditie pentru ciclismul banatean! Competitia de cross-country organizata intr-un peisaj idilic prin pasurea de langa localitatea timiseana amintita, a strans la start 100 de sportivi din mai multe judete din Romania, dar si din Ungaria.

S-a concurat pe un traseu de cinci kilometri, cu o diferenţă de nivel de 200 de metri şi cu mai multe porţiuni tehnice, de urcare şi coborâre, succesiuni de curbe, pante şi rampe. Participanţii au fost împărţiţi pe mai multe categorii de vârstă, respectiv de experienţă, amatorii parcurgând patru ture de circuit, iar cei din clasa elite cinci ture.

Cel mai bun timp l-a obţinut tânărul de 18 ani Joszef Malnasi, care a terminat competiţia într-o oră şi 20 de minute, fiind urmat la distanţă de restul plutonului. Pentru că această competiţie de cross-country s-a disputat pe mai multe secţiuni, iată câştigătorii: Blazso Marton (Elite), Jozsef Malnasi (15-18 ani, dar și Masculin Opem), Imre Boszormeny (19-29 ani), Istvan Mura (30-39 ani), Francisc Sarosi (+40 de ani), Veronica Cseh (feminin).

Organizatori ai competiţiei au fost gazdele de la Clubul de Echitaţie Herneacova, respectiv clubul ACS Ciclism Dumbrăviţa.

padure

Planuri frumoase la padure

Prin vocea sefului Centrului de Agrement si echitatie de la Herneacova, padurea intinsa pe o suprafata de 157 hectare isi va schimba total fata.

„Construim cel mai mare manej din tara pe care vrem sa il bagam in circuitul competitional din 2017. Ne dorim de altfel sa mai construim o academie de tenis, un parc de aventura, spatii de cazare si strand. Cele doua piste de ciclism care sunt deja construite, sunt gratuite pentru cei care vor sa vina aici, la fel ca traseele de drumetie. Ne mai dorim chiar sa construim mai multe locuri de observare a animalelor salbatice, aici avem caprioare, cerbi, mistreci, bursuci, vulpi. In plus, vrem sa mai facem o stana, in poiana din apropiere, iar oamenii sa poata cumoara produse direct de la producator”, a spus Adrian Gaspar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here