Seminarul “Norme de igienă şi sănătate publică la unităţiile publice şi private” în dezbatere la CCIAT

0
531

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Timiş a organizat un seminar pe tema normelor de igienă și sănătate publică în unitățile publice și private.

Zeci de participanți au luat parte la eveniment, printre ei s-au aflat oameni ce lucrează în domeniul panificației, patiseriei, cofetăriei. De asemenea au participat producători de carne sau lapte, dar și cabinete medicale.

De această dată, conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș a discutat cu agenții economici din Timiș despre normele de igienă și sănătate publică, în condițiile în care, în perioadele cu temperaturi caniculare, riscul de îmbolnăviri este mai mare. „La invitația CCIA Timiș, am participat la seminarul organizat pentru a aduce la cunoștința operatorilor economici ultimele noutăți în domeniul legislației legate de sănătatea publică. Seminarul se dorește interactiv, cu întrebări. Discutăm și despre normele de igienă în unitățile sanitare, mai precis în cabinetele stomatologice și de medicină de familie. Ultimul control a fost efectuat în luna mai, inițiat de Ministerul Sănătății. Au fost văzute un număr impresionant de cabinete. Au fost și probleme legate de protocoalele de sterilizare, dezinfecție, neîntretinerea curățeniei în aceste unități, de neafișarea procedurilor de lucru”, a transmis Viorica Dumitru, director adjunct al DSP Timiș.

În cadrul acestui eveniment au fost dezbătute aspecte care vizează: OMS 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei; Norme de igienă referitoare la unităţile sanitare; Verificarea periodică de către Inspecţia sanitară de stat judeţeană a respectării condiţiilor igienico-sanitare şi a structurii spaţiilor funcţionale, ţinând cont de profilul de activitate al acestora.

Este al nouălea seminar organizat de CCIAT în acest an. După cum bine știți, sănătatea este mai importantă decât toate, și atunci, astăzi, am convenit cu conducerea DSP Timiș să se discute despre norme de sănătate publică la unitățile private și de stat. Este un subiect abordat în toată țara în ultima perioadă, se fac foarte multe toxiinfecții alimentare, și nu numai. Am considerat că acest seminar trebuie să rămână la sfârșitul lunii iunie pentru că în această perioadă se întâmplă cele mai multe evenimente neplăcute în unitățile de alimentație publică”, a subliniat Florica Chiriță, director general al CCIA Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here