Si-au luat partea leului! Campioni, acasa

0
252

Tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat titlul de dublu la ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP), luni, la Arenele BNR din București, după ce au dispus cu 7-5, 6-4 în finală de perechea Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia).

Mergea și Tecău, principalii favoriți, s-au impus după 73 de minute, după ce primul set s-a disputat duminică (7-5, în 40 de minute), iar al doilea s-a desfășurat luni.

Mergea (13 ATP la dublu) și Tecău (5 ATP la dublu) sunt la primul lor turneu împreună după o lungă perioadă, pentru Horia fiind prima finală din acest an, iar pentru Florin a doua.

Chris Guccione (58 ATP la dublu) și Andre Sa (50 ATP la dublu) în primul tur au trecut de Marius Copil și Adrian Ungur, câștigătorii de anul trecut, cu 6-3, 6-4.

România a avut pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy.

Horia Tecău deține un record insolit la dublu, patru victorii la București cu patru parteneri diferiți, în 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2013 alături de belarusul Max Mirnîi, în 2014 alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar în 2016 alături de Florin Mergea (anul trecut nu a participat).

Tecău are 28 de titluri cucerite la dublu, dar și 16 finale pierdute, în timp ce palmaresul lui Mergea cuprinde 6 titluri câștigate și alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.