S-a deschis Târgul de Turism ”Vacanța” la Timișoara

0
452

targ turism

Un nou târg de turism are loc în aceste zile în capitala Banatului. La Târgul de Turism “Vacanța”, treizeci de agenții de turism din țară și străinătate își prezintă ofertele pentru sezonul estival, cu reduceri între 10 și 30 la sută.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România organizează anul acesta cea de-a treia ediție a evenimentului, la care sunt așteptați peste 6.000 de vizitatori. Prim-vicepreședintele ANAT, Lucia Moraru, a spus în deschiderea evenimentului că anul 2016 va fi unul bun pentru turismul românesc. “Credem că România va fi destinația anului 2016 pentru cei în căutarea unei vacanțe. Pentru că este o destinație sigură. Având în vedere contextul geo-politic european, oamenii se îndreaptă spre o destinație sigură. De asemenea, avem o infrastructură mai bună și, cel mai important, operatorii de turism din România sunt ospitalieri, oameni calzi și primitori, știu cum să facă dintr-o vacanță o experiență plăcută. Va mai ajuta la dezvoltarea turismului în România și sistemul de vouchere, care are avantaje atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Estimăm că în următorii doi ani, turismul prin sistemul de voucher va rula aproximativ 400 de milioane de euro”, a spus Lucia Moraru.

În ceea ce privește creșterea potențialului turistic în marile orașe, prim-vicepreședintele ANAT – Regiunea Vest, Raluca Ungureanu, a spus că evenimentele mari au un rol important în atragerea publicului.“Pentru turismul românesc este foarte important ca orașele mari să conștientizeze rolul unor evenimente atractive pentru publicul tânăr. Avem deja experiența Clujului, cu Festivalul Untold, un proiect care ar trebui să fie o lecție pentru toți cei care vor să facă din turism o sursă principală de venit”, a spus Raluca Ungureanu.

targ turism vacanta

Referitor la destinațiile din străinătate, bănățenii au fost interesați să-și rezerve din timp o vacanță în țările cu deschidere la mare. “Anul acesta am sesizat o schimbare în comportamentul celor care vor pachete pentru sezonul estival: oamenii au început să cumpere vacanțe mult mai din timp, în lunile ianuarie – februarie, pentru a profita de reducerile foarte mari. Ne bucurăm și noi să vedem că piața este tot mai informată și educată în ceea ce privește modalitatea de organizare a vacanțelor de peste an. În ceea ce privește destinațiile, favoritele sunt Turcia, Grecia și Spania”, a spus Andreas Suciu, membru ANAT.

targ turism Vacanta

O destinație pe placul românilor este și Ungaria, reprezentanții din țara vecină prezenți la târg spunând că pachetele SPA sunt de interes pentru publicul din România. “Avem o colaborare foarte bună cu colegii din România și ne bucurăm să vedem că de la an la an, numărul turiștilor români în Ungaria este tot mai mare. Primele cifre arată că în 2015 aproximativ 700 de mii de români au vizitat Ungaria, fiind înregistrate peste 470 de mii de nopți în unitățile de cazare structurare. Pe lângă acestea mai sunt și unitățile mici, care nu sunt incluse într-o bază de date”, a spus Julia Soos, reprezentant al Oficiului Național pentru Promovarea Turismului din Ungaria.

Târgul de Turism Vacanța este deschis în perioada 4 – 6 martie, zilnic, între orele 10 – 19. Accesul este gratuit.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.