Ziua Îndrăgostiților sărbătorită la Timișoara pe „Podul Iubirii”

0
237

ziua-indragostitilor

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în acest an la Timișoara printr-o serie de acțiuni. Zeci de cupluri sunt așteptate,  pentru al treilea an consecutiv, să celebreze Valentine’s Day cu lacătele iubirii peste podul de lângă Parcul Copiilor.

Evenimentul stabilit pe o rețea de socializare, este anunțat pentru 14 februarie, de la ora 15. Sute de lacăte mai mici sau mai mari sunt prinse de grilajul podului, iar tot atâtea chei sunt aruncate în apele Begăi. “Tradiția e simplă și de efect: cuplurile de îndrăgostiți sau tinerii căsătoriți merg acolo cu un lacăt pe care își scriu numele și uneori o declarație de dragoste, menționează data, prind și încuie lacătul, cheia fiind aruncată în apă, ca mărturie a iubirii lor”, transmit organizatorii.

Evenimentul este inspirat din orașele europene, unde este o tradiție printre îndrăgostiți acest lucru. Anul trecut, însă doar câteva cupluri din Timișoara au legat “lacătele iubirii” de gardul pasarelei pietonale.

De asemenea, cuplurile care își doresc să se căsătorească pentru 24 de ore sunt așteptate la mall între orele 13.00 și 20.00.

Îndrăgostiții sunt încurajați să facă o faptă bună și să doneze bani, care vor fi direcționați către Casa de copii „Frații lui Onisim” din Timișoara.

foto: evenimente-banatene.ro