Protest inedit la Timişoara. Un bărbat și-a plătit creditul la bancă în monede de 10 şi 50 de bani!

0
73

protest-banca

Un protest inedit a avut loc marți dimineață la Timișoara. Un bărbat și-a plătit rata la creditul în franci elvețieni la bancă în monede de 10 şi 50 de bani! Totul însumând 350 de lei, pentru a cumpăra francii necesari plăţi datoriei la bancă.

Narcis Semeniuc s-a prezentat în această dimineață la o bancă din centrul orașului pentru a plăti o parte din rata de 780 de franci pe care trebuie să o achite pentru un credit în valoare de 120.000 de franci elvețieni. Bărbatul a accesat creditul în 2008  pentru a cumpăra un apartament în București, unde locuia la vremea respectivă. Gestul său a avut ca scop atragerea atenţiei asupra problemelor cu care se confruntă clienţii ce au credite în această monedă.

Cu banii puși în pungi, bărbatul s-a așezat la rând la ghişeu şi i-a oferit casierei monedele adunate. „Eu reprezint unul dintre cei 21.000 de membri ai grupului clienților cu credite CHF. Am venit să fac această plată cu o parte din rata pentru  atrage atenția băncilor în numele grupului că ne dorim să fim ascultați, să fie dezbătute soluțiile pe care noi le propunem. În acest sens, vom face demersuri în continuare. Suntem cât se poate de bine intenționați, vrem să ne plătim creditele, dar în condițiile în care noi acum suportăm un cost de opt ori mai mare decât valoarea creditului, iar bâncile nu ar avea de pierdut decât o foarte mică parte din profit, consider că problemele noastre să fie serios dezbătute”, susține Narcis Semeniuc.