Luna viitoare are loc examenul pentru inspectorii şcolari generali și adjuncți

0
106

Aura-danielescu

Ministerul Educaţiei scoate la concurs posturile de inspectori şcolari generali. În prezent, în total 42 de posturi sunt ocupate prin interimat. Concursul pentru inspectorii şcolari generali şi inspectorii generali adjuncţi va avea loc la Bucureşti, în perioada 11-20 martie.

Conform meteodologiei, la concurs se poate înscrie oricine îndeplineşte condiţiile necesare. Acestea pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. “Suntem în primă fază a organizării acestui concurs, în care până la acest moment a fost adus la cunoştiinţă colegilor şi publicului interesat pentru a participa la acest concurs. În ceea ce priveşte persoanele care se vor înscrie la concurs, toată lumea are dreptul dacă îndeplineşte cumulativ anumite condiţii, dacă se înscrie în criteriile care sunt impuse de metodologie să participe”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general în Timiş.

În această situație se află și inspectorul general din Timiş, Aura Danielescu. Potrivit acesteia, decizia dacă va participa sau nu la concurs nu a fost luată încă. Motivul invocat de aceasta este…timpul prea scurt. “Timpul a fost extrem de scurt şi nu am avut posibilitatea încă să decid dacă voi participa sau nu şi încă nu ştiu dacă mă voi încadra sau nu în metodologie. Dacă acest lucru se va întâmpla şi voi lua o decizie în acest sens înseamnă că în perioada 18-23 februarie, atât eu cât şi alţi colegi care doresc acest lucru putem să ne înscriem pentru a participa la probele care trebuie susţinute pentru ocuparea acestei funcţii”, adaugă Aura Danielescu.

Metodologia de concurs, bibliografia, declaraţia pe proprie răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa postului şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează atât la sediul Ministerului Educaţiei, cât şi la fiecare inspectorat şcolar.