Cantonament de vis pentru cel mai insolit club de fotbal din Banat – ACS Viitorul Anina

0
69

Unul dintre cele mai insolite cluburi de fotbal din lume, ACS Viitorul Anina 2014 este echipa fostului fundaș al minerilor, Ioan Badea și a soției sale, Alina.

Soția antrenorului lucrează ca îngrijitoare în Austria pentru a putea finanța echipele de copii ale soțului său. În câteva luni rezultatele în campionat ale micuților au fost uluitoare. O mână de copii care jucau fotbal cu pietre în loc de porți au ajuns pe primele locuri în clasamentul județean de juniori. În perioada de întrerupere a campionatului, Ioan Badea a organizat un cantonament ca la marile echipe pentru micuții din Anina. Părinții au contribuit și ei la reușita cantonamentului. Cei cărora mulți le strigă „desculții de la Anina” cu trimitere la sărăcia din oraș au impresionat în cantonamentul de la Băile Herculane.

În perioada 30.01.2015-05.02.2015, ACS VIITORUL ANINA 2014 a efectuat o pregătire de iarnă, în stațiunea Băile Herculane. Au făcut deplasarea, la această pregătire centralizată, următorii jucători: Badea Ciprian, Schneider Ionuț, Sătmar Angelo – portari; Cohai Gabriel, Savici Adrian, Ungureanu Cristian, Klump Edit, Cristian Alexandru –fundași; Militaru Alin, Deak Laurențiu, Vântu Fabrițio, Ilie Darian, Dragotă Sebastian – mijlocași; Vlad Darius, Iucu Fabian, Steiner Angelo – atacanți. Lotul a fost însoțit de antrenorul Ioan Badea, Alina Badea, vicepreședinte, care s-a asigurat că nu le va lipsi nimic copiilor și Alin Murgu care s-a ocupat de pregătirea portarilor.

„Ne-am cazat la o pensiune de lângă stadion, unde am beneficiat și de o sala de fitness; am efectuat două antrenamente zilnice, iar în timpul liber copiii au avut diferite activități: biliard, tenis de masă, Play-Station, XBox, plimbări”, ne-a spus vicepreședintele clubului din Anina, Alina Badea.

În această perioadă de pregătire juniorii de la Anina au susținut două meciuri amicale cu Electro Craiova, meciuri jucate în sală, deoarece stadionul din Băile Herculane a fost cumpărat și nu se putea închiria. În primul meci Viitorul Anina a caștigat cu scorul de 13 – 5, golurile fiind marcate de: Iucu Fabian – 7, Ungureanu Cristian – 4 și Militaru Alin – 2. Al doilea meci s-a încheiat tot cu victoria celor din Anina, de această dată cu un scorul de 6 – 2, golurile fiind marcate de: Iucu Fabian – 4, Ungureanu Cristian și Darian Ilie.

De menționat este că cei de la Craiova au avut în lot jucători născuți între anii 2000-2002, pe când în echipa noastră au jucat pe parcursul celor două meciuri toți jucatorii, chiar dacă Sătmar Angelo, Cohai Gabriel, Vântu Fabrițio, Deak Laurențiu, Steiner Angelo sunt născuți în 2005, respectiv 2006, dar sunt talente în care ne punem mari speranțe. Cu toate acestea, putem spune că a fost un cantonament reușit din toate punctele de vedere, atingându-se toate obiectivele acestui stagiu de pregătire. Mulțumim părinților tuturor copiilor care au făcut deplasarea în acest cantonament, pentru că au făcut un efort deosebit ca aceștia să efectueze acest stagiu de pregătire”, a declarat pentru www.banatulmeu.ro, Ioan Badea, antrenorul minune de la Viitorul Anina.