Gata cu parangheliile în Timișoara. Vezi ce propun consilierii locali

0
194

paranghelii

Gata cu parangheliile în Timișoara. De acum încolo, rromii vor putea bloca străzile din oraș numai cu acordul Comisiei de Circulație a Primăriei. O hotărâre de Consiliu Local, adoptată vineri, instaurează un nou filtru pentru stoparea parangheliilor.

Consilierii au votat o hotărâre care interzice organizarea de evenimente care “aduc atingere ordinii și liniștii publice”. Este vorba despre acele situaţii în care se intervenea în cele din urmă nu atât pe bază de autosesizare, cât pe baza reclamaţiilor şi se aplicau amenzi modice. Iniţiatorul proiectului este Radu Ţoancă, care spune că s-a săturat ca orașul să fie luat în râs în presa națională și internațională. “Ideea mi-a venit astă-vară, după ce am citit un articol despre nunțile de rromi de la Timișoara într-o publicație online britanică. Erau și imagini filmate, în care apărea un rom în vârstă, care spunea că aceste nunți sunt o tradiție românească și că toți timișorenii ar face așa ceva, dar nu au bani”.

 Acum, proiectul este unul complet, susține social-democratul. “În primul rând se interzic nunţile, botezurile sau alte evenimente care aduc atingere prevederilor privind păstrarea ordinii şi liniştii publice, dar şi cele care aduc atingere imaginii şi prestigiului municipiului Timişoara. În al doilea rând, sunt exceptate de la prevederea de mai sus toate evenimentele care au, pe lângă avizul Comisiei de Ordine Publică, şi avizul Comisiei de Circulaţie. Articolul al treilea spune că se mandatează Poliţia Locală pentru a stopa, cu ajutorul celorlalte forţe de ordine precum Jandarmeria sau Poliţia Naţională, astfel de evenimente”, explică Radu Țoancă, ales local PSD.

Proiectul a fost votat cu un amendament propus de consilierul PSD, Daniel Idolu,  care a cerut stabilirea unor propuneri concrete de intervenție.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.