Acțiune de donare de sânge în parcare la mall

0
282

donare sange

Timișorenii sunt încurajați să facă o faptă bună pentru a oferi șansa la viață unor oameni care au nevoie disperată de sânge. Astăzi între orele 09.00 – 13.00, în parcarea Iulius Mall Timișoara, are loc acțiunea “Fiecare picătură contează. Donează sânge la Timișoara”, în unitatea mobilă “O șansă pentru viață”.

Astfel, persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu greutatea între 50 și 100 de kilograme sunt așteptate să doneze sânge. Cei  care nu au avut probleme majore de sănătate, nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale și nu au consumat alcool în ultimele 48 de ore. Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.

Evenimentul face parte din programul “O șansă pentru viață” și este organizat de Asociația React împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.